Be understanding

Wij begrijpen dat je als jongere unieke uitdagingen en druk kan ervaren en willen een veilige en ondersteunende omgeving creëren waar jij deze ervaringen kan doorstaan. Wij geloven dat elke jongere gehoord, begrepen en gerespecteerd verdient te worden en wij zijn hier om dat voor jou te bieden.


High purpose

Ons doel bij Safe Space is om een gemeenschap te creëren waar jongeren samen kunnen komen om hun ervaringen te delen en elkaar te steunen in een veilige en respectvolle omgeving.


Place for everyone

Safe Space biedt jongeren een plaats waar zij zich geaccepteerd, gewaardeerd en veilig voelen. Hier kunnen zij hun verhalen delen, vragen stellen en andere jongeren ontmoeten die in dezelfde situatie zijn.


Believe in yourself

Bij Safe Space geloven wij dat jongeren hun eigen verhaal moeten kunnen vertellen en gehoord moeten worden. Wij bieden een veilige en ondersteunende omgeving waar jongeren hun stem kunnen laten horen.


Kinderen 6-12j

Kinderatelier

Onze kinderateliers zijn momenten op woensdagnamiddag waarbij kinderen van 6 tot 12 jaar worden geprikkeld om zichzelf te ontwikkelen. We organiseren een gevarieerd aanbod van (vrijetijds-) activiteiten waarbij kinderen zich volledig kunnen uitleven. Deze activiteiten houden vaak verband met een bepaald thema. Rond deze thema’s werken we om onze kinderen op een speelse manier te laten kennismaken met topics die spelen in de samenleving.

Door het gevarieerde aanbod aan activiteiten wisselen we af tussen activiteiten in het park, gaan we op uitstap naar mooie en leerrijke plekken, of blijven we gezellig op SafeSpace. Op deze manier vergroten we de leefwereld van onze SafeSpaceKids en laten we ze kennismaken met nieuwe ervaringen en indrukken.

De kinderateliers vormen als het ware de brug tussen de verschillende deelwerkingen van SafeSpace. Het draagt bij tot de familiale sfeer van onze werking, we zijn er voor iedereen, vanaf de allerkleinsten.


Jongeren 12-30j

Inloophuis en jeugdhuis

Onze kinderateliers zijn momenten op woensdagnamiddag waarbij kinderen van 6 tot 12 jaar worden geprikkeld om zichzelf te ontwikkelen.

Safe Space vzw biedt een instuif aan alle jongeren, zodat ze de mogelijkheid hebben om de hele dag langs te komen. Ze kunnen hier ontspannen, elkaar ontmoeten, deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten en studeren. Ook zijn we altijd beschikbaar om hun vragen te beantwoorden. 

Wij organiseren regelmatig YouthTalk om de jongere generatie te motiveren en te inspireren. Tijdens deze evenementen nodigen we rolmodellen op om met de jeugd in gesprek te gaan en hen aan te moedigen. Bij ons staat positieve identiteitsvorming centraal en dit zie je terug in al onze activiteiten. 

Naast ons regulier aanbod, hebben we extra aandacht voor het sensibiliseren van jongeren om deel te nemen aan culturele evenementen, zoals Arenberg, De Roma en culturele centra. Om jongeren op creatief vlak te stimuleren, hebben we een atelierwerkingen. Bovendien werken we samen met Stampmedia om vormingen rond mediawijsheid te organiseren.