Internationalisering

Bij Safe Space geloven we ook dat reizen en het ontdekken van nieuwe culturen een belangrijke rol speelt in persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarom organiseren we regelmatig internationale uitstapjes voor onze jongeren.

Ons project voor internationalisering biedt de kans om de wereld te ontdekken en nieuwe culturen te leren kennen. Tijdens deze uitstapjes hebben de jongeren de mogelijkheid om zichzelf te verrijken en hun horizons te verbreden.

We organiseren verschillende uitstapjes per jaar, vaak naar het buitenland, waar jongeren een unieke ervaring krijgen en de kans krijgen om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe culturen te leren kennen.

Onze uitstapjes zijn open voor alle jongeren en we proberen ervoor te zorgen dat ze toegankelijk zijn voor iedereen. We hopen dat we jongeren de kans kunnen bieden om zichzelf te verrijken en hun perspectieven te verbreden door deel te nemen aan onze internationale uitstapjes.


Onlangs organiseerde Safe Space een geslaagde en onvergetelijke internationale uitstap naar de prachtige stad Fez in Marokko. Deze unieke reis bood onze jongeren de kans om een nieuwe cultuur te ontdekken en zichzelf te verrijken door het verkennen van de historische monumenten, het proeven van de lokale keuken en het leren over de geschiedenis en tradities van Marokko.

We hebben een school bezocht en actief meegedraaid in een weeshuis. Onze jongeren hebben diverse activiteiten georganiseerd voor de kinderen in het weeshuis. 

De jongeren hadden de kans om de prachtige medina van Fez te verkennen, een van de grootste onbeschadigde middeleeuwse steden ter wereld, met zijn smalle straatjes, prachtige monumenten en rijke culturele erfgoed. 

Ze hebben ook de kans gehad om lokale handwerkers te ontmoeten en te leren over de ambachten die nog steeds worden beoefend in Fez zoals werkplaatsen voor leer, keramiek en tapijten. Bovendien hebben ze ook de lokale keuken leren kennen, genietend van de heerlijke gerechten en de rijke smaken.

Deze bijzondere ervaring is nu afgelopen maar onze jongeren keerden terug met herinneringen die voor altijd bij hen zullen blijven en een verrijkte kijk op de wereld. Wij zijn blij dat we deze unieke ervaring konden bieden en hopen op vele toekomstige internationale uitstapjes voor onze jongeren.

Onderaan vindt u meerdere sfeerbeelden.