Sociale adviseurs

Bij Safe Space bieden we sociaal advies aan anderstalige inwoners in de stad Antwerpen. Onze sociaal adviseurs, die zelf een migratieachtergrond hebben, organiseren homeparty's of infosessies bij je thuis of vereniging. De sfeer is gezellig, we drinken samen een kopje koffie of thee en eten wat hapjes, terwijl we praten over diverse thema's die van belang zijn voor jouw welzijn en dat van je gezin. 

Onze adviseurs hebben kennis van verschillende talen, waaronder Koerdisch, Berbers, Arabisch, Frans, Engels, Hindi, Urdu of Lingala, zodat we onze eigen gemeenschap kunnen bereiken en beter begrijpen. Zo kan de infosessie in de eigen thuistaal verlopen, met kennis van de context en bezorgdheden. Onze adviseurs begrijpen de cultuur en context van de groep waarvoor ze werken en kunnen daarom beter informatie overbrengen. 

De thema's die we behandelen variëren van gezondheid en mentaal welzijn tot opvoeding en verslavingspreventie. De informatie die we geven geeft je een bredere kijk op een thema en kan je helpen om doordachte keuzes te maken. Of het laat je toe in gesprek te gaan over een gevoelig onderwerp. Als het niet mogelijk is om de infosessie bij jou thuis te organiseren, dan kijken we samen naar een andere geschikte locatie. 

Onze infosessies zijn gratis, en onze adviseurs staan altijd klaar om je te helpen met het maken van doordachte keuzes en om in gesprek te gaan over gevoelige onderwerpen.

Voor meer info, bezoek www.sociaaladviseurs.be


Ontdek

Begeleiding

Safe Space vzw is de thuisbasis van het project Sociaal Adviseurs. Wij begeleiden en ondersteunen het team van vrijwilligers. Safe Space is verantwoordelijk voor de rekrutering van nieuwe vrijwilligers, organisatie van vormingsmomenten, coaching en ondersteuning van het team. Wij bouwen ook een netwerk van partnerorganisaties uit om ons te helpen bij onze missie, de communicatie te ontwikkelen en te rapporteren aan de stad Antwerpen. 

Dankzij deze ondersteuning kunnen wij onze diensten aanbieden aan anderstalige inwoners in Antwerpen en helpen wij hen met hun welzijn en dat van hun gezin. Safe Space vzw is de back-up van het project Sociaal Adviseurs.


Wat doet een sociaal adviseur?

Een sociaal adviseur is iemand die informatie en advies geeft op het gebied van welzijn, gezondheid en sociale problemen. Ze helpen mensen bij het navigeren door verschillende systemen, zoals gezondheidszorg, opvoeding en hulpverlening. Ze helpen mensen ook bij het vinden van hulpbronnen en bij het oplossen van problemen. Sociaal adviseurs kunnen werken met individuen, gezinnen of groepen en kunnen werken in verschillende instellingen, zoals scholen, gemeenschapscentra, non-profitorganisaties en overheid. Ze kunnen ook specifieke groepen of gemeenschappen bedienen, zoals anderstaligen of personen met een bepaalde achtergrond of situatie.